A politikai foglyokat azonnal engedjék szabadon!

A Balpárt jogosnak tart és támogat minden tiltakozó akciót és demonstrációt, amelyeknek ma már nem csak a CEU elleni törvény hatályon kívül helyezése, hanem Orbán Viktor lemondatása is a célja. Mint megannyiszor a történelmünkben, újra fiatalok vannak az utcán és újra követelik, hogy a hatalmat bitorló elit takarodjon a közéletből. Ezt a követelést minden valódi ellenzéki erőnek támogatnia kell egy olyan országban, ahol egy politikai maffia kezébe került a hatalom és a nép teljes vagyona.
A bábként mozgatott köztársasági elnök rezidenciájánál lezajlott április 11-i tüntetésen őrizetbe vették és 72 órás előzetes letartóztatásba helyezték Gulyás Mártont, az ismert civil aktivistát és később egy másik tüntetőt is. Gulyás Márton hosszú ideje a hatalom bátor és okos ellenfele, Orbán népellenes voltának következetes leleplezője.
A letartóztatások ürügye demokráciákban bevett, jogos és támogatandó állampolgári véleménynyilvánítás, így az ellenük irányuló rendőri fellépést a szélsőjobboldali diktatúra kétségbeesett reakciójának tartjuk.
A Balpárt követeli mindkét letartóztatott aktivista azonnali szabadon bocsájtását és az ellenük kilátásba helyezett politikai koncepciós per folyamatának leállítását! Ugyanilyen tartalmú tiltakozásra, akció szintű összefogásra és azonnali közös cselekvésre szólítja fel a Balpárt a demokratikus gondolkodású ellenzéki pártokat és civil szervezeteket!

Legyünk ott mind ma 17:30-kor a Hősök terén! Fessük le a gyalázatot!

A Balpárt elnöksége


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*