A szovjet emlékmű támadója megbánta tettét!

A közelmúlt tiltakozási hullámának egyik sajnálatos történése volt a Magyarország felszabadítása során hősi halált halt szovjet katonák emlékművének beszennyezése. A tettet a Balpárt nyilatkozatban ítélte el, rámutatva a „demokratikus ellenzék” egyes hangadói által gerjesztet ruszofób hisztéria – és a hozzá természetszerűen kapcsolódó primitív antikommunista kampány – káros és értelmetlen voltára, az indulatok szítóinak felelősségére.
Most reagálnunk kell egy kedvező fordulatra is az események menetében: az ügy főszereplője, Komáromy Gergő (Gregory G Ras) civil ellenzéki aktivista a legnagyobb nyilvánosság előtt kért őszinte bocsánatot mindazoktól, akiket tettével megsértett. Kiadott nyílt levele szerint nagyban befolyásolta ebben a számára is váratlanul erős társadalmi ellenérzés megnyilvánulása. Ezért tettét nem egyszerűen hibának tartja , hanem további tevékenységével jóvá tenni is szándékozik azt.

A Balpártpan úgy gondoljuk, hogy egy ilyen súlyú őszinte önkritikai lépést méltányolnunk kell! Hiányt pótol a mai politikai életben egy ilyen őszinte önkritikus hang.

Továbbra is úgy gondoljuk, Magyarországon ma nem Putyin, hanem Orbán Viktor rezsimjét kell leváltani! Reméljük, hogy a bocsánatkéréssel új szakasz kezdődik a parlamenten kívüli ellenzék tiltakozó akcióiban, amely párbeszédekhez, egyeztetésekhez, egy jövőbeni „közös ország” felé való elinduláshoz vezet. A magunk részéről támogatjuk ezt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*