A Balpárt felhívása a rendszerkritikus baloldal szervezeteihez

A hazai rendszerkritikus baloldalt a 2018-as választások közeledte új és felelősségteljes helyzet elé állítja: meg kell jelenítenünk és lehetőségünkhöz, erőnkhöz mérten minél jobb helyzetbe is juttatnunk a politikai palettán egy valódi baloldali alternatívát! Május 1-étől kezdődően ezt a folyamatot a baloldal minden résztvevőjének az eddigieknél intenzívebben kell támogatnia!
A Balpárt az új baloldali alternatíva megjelenítése legreményteljesebb módjának egy valódi baloldali lista állítását ajánlja és ezt tűzte ki céljául. A lista állítását a lehető legszélesebb szövetségi alapon képzeljük el, de a szövetséget csak addig szélesítve, ameddig az a baloldali politikai tartalom megjelenítését lehetővé teszi. Ezzel a szándékkal léptünk választási együttműködésre az Európai Baloldal-MMP2006 párttal 2016 őszén és kívánunk megkeresni további baloldali szervezeteket.
A sikeres közös munka feltételének tartjuk a rendszerkritikus baloldalon belüli „mozgalmi béke” megteremtését. Ezért felkérjük politikai oldalunk valamennyi szervezetét, hogy a múltban – több vagy kevesebb okkal – keletkezett egymás közötti konfliktusaikat rendezzék!
A Balpárt részéről a rendszerkritikus baloldalon belüli szolidaritás egyetlen követhető útja, hogy minden egymással vitában, perben, haragban álló szervezetet kibékülésre, konfliktusaik megszüntetésére, de legalábbis félre tételére kérünk fel. A Balpárt ezt az irányt maga kezdte el követni , nem ma és nem is tegnap. Úgy találjuk, hogy az ilyen lépések megtétele emberileg nem könnyű, de a baloldal ügyét érezhetően előre viszi.

Budapest, 2017. április 17. ápr. 17.

a Balpárt elnöksége


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*