Nemet mondunk Orbán rabszolgatörvényére!

A Balpárt felháborítónak tartja, hogy a kormány olyan törvénymódosítást kezdeményez, amelynek értelmében korlátlan és ingyenes túlmunkára kényszeríthetik a munkáltatók dolgozóikat.
Magyarországról a brutálisan alacsony bérek miatt elmenekültek a munkások, ezért Orbán Viktor úgy gondolja, hogy a munka világának válsága úgy oldható meg, ha az itt maradt embereket fizetetlen túlmunkára kényszerítik.
A Balpárt hangos NEM-et mond erre a kezdeményezésre! Nem rabszolgatörvényre, hanem európai szintű munkásjogokra és bérekre van szükség.
Aktív ellenállásra ösztönzünk mindenkit! Közös munkával kell megakadályozzuk, hogy ez a gyalázatos kormányzati terv megvalósuljon! Kezdeményezzük, hogy a kormányellenes civil megmozdulások szervezői és a szakszervezetek közös tüntetésen mozgósítsák az ország többségét a törvénytervezet ellen! A szakszervezetek emellett tűzzék végre napirendre a kormányzatot meghátrálásra bíró általános sztrájk meghirdetését is.
Ezen kívül a Balpárt felszólít minden ellenzéki politikai pártot, hogy álljanak be azon kezdeményezések mögé, amelyek célja a törvénytervezet visszavonása!

Balpárt elnöksége


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*