A Balpárt aktív választási jelenlétre készül 2018-ban

Választóink elemi érdeke a jelenlegi tekintélyuralmi rezsim leváltása, így az ehhez való hozzájárulás a legfontosabb rövid távú célunk.
Sajnos az elmúlt hónapok belpolitikai történései arra utalnak hogy a polgári ellenzéki pártoknak kevés az esélyük a kormányváltásra. A szocialisták viszálya Gyurcsány pártjával, a kisebb formációk, mint a Párbeszéd és az Együtt gyengülése, a Momentum egyértelmű jobboldalisága számunkra ezt bizonyítja.
Üdvözölhető, hogy Botka László irányításával az MSZP baloldalinak tűnő irányt vett, azonban például a déli vasfüggöny kérdésében tanúsított magatartásuk megerősíti azon álláspontunkat, hogy továbbra sem képviselik azon baloldali értékeket, amelyekre ma Magyarországon szükség van. Mindezeket figyelembe véve továbbra sem indokolt szövetséget keresnünk a parlamentben jelen levő ellenzéki pártokkal, egyetlen politikai partnerünknek 2018-ban továbbra is az Európai Balpártban velünk együtt jelen levő Európai Baloldal – Munkáspárt 2006-ot tekintjük.
Választási felkészülési szakaszba léptünk és lehetőségeinkhez mérten maximális jelenlétre készülünk 2018-ban: ez a kiemelt célunk. A jelenlegi manipulált és a pénzvezérelt választási rendszerben legfontosabb feladatunk az, hogy minél több helyen mutassuk meg: létezik az országban hiteles baloldali alternatíva! Nem arra törekszünk, hogy mindenhol induljunk, hanem arra, hogy ahol elindulunk, ott minden szempontból alkalmas jelölteket állítsunk: olyan aktivistákat, akik hitelesen tudják képviselni a valódi baloldalt.
Programunk nem pusztán Orbán Viktor rezsimjének leváltására irányul. Olyan szociális tervet és annak fedezetéül szolgáló gazdaságpolitikát kívánunk megfogalmazni Magyarország számára, amelyek felvázolják egy igazságos társadalom körvonalait, ahol a ma reménytelen helyzetbe taszított többség újra a tisztes gyarapodás útjára léphet. Miközben nem tévesztjük szem elől a modern munkásosztály érdekeit, azokat is képviselni kívánjuk, akik az elmúlt 30 év vesztesei voltak, akik hozzánk hasonlóan vágynak egy normális és élhető Magyarországra. Ők szorulnak most a leggyorsabb segítségre.
Szociális Front jellegű együttműködésre hívjuk a velünk egyetértő baloldali és szociális civileket!

A Balpárt országos értekezlete


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*