Legyen újra Marx tér? Kiváló ötlet!

A Balpárt támogatja az fővárosi utcák visszanevezését!

Hétfőre virradó éjjel az eddig szélsőségesen neoliberálisnak, gazdaságpolitikailag jobboldalinak tekinthető Momentum párt egy bátor tettel hívta fel magára a figyelmet: Visszanevezték a nagyobb fővárosi közterületeket, így ismét találkozhattunk Marx, Lenin, Majakovszkij utcákkal és terekkel.
A Balpárt az akciót ötletes figyelemfelkeltésnek tartja, amely rámutat arra, hogy a rendszerváltással a történelem szemétdombjára vetett a korabeli politikai elit sok-sok olyan értéket, amely élhetővé és szerethetővé tette azt a rendszert. A visszakeresztelt utcanevek egy olyan korszakot idéznek az ország többsége számára, amikor a mindennapok biztonsága természetes volt, senkinek sem kellett utcán élni és mindenkinek lehetett tisztes, munkából származó jövedelme.
A Momentum akciója némi kritikára is okot ad, azt a kezdeményezést támogatjuk, hogy legyen újra Marx tér és Lenin körút, azt viszont nem, hogy Sztálinról is legyen közterület elnevezve.
A Balpárt ösztönzi a hasonló akciókat a jövőben is, megkeressük a Momentum vezetését azzal a kezdeményezésünkkel, hogy szabadítsuk ki a szoborparkból Osztyapenkót és állítsuk vissza máig üresen álló helyére az M7-es autópálya bevezető szakaszára. Reméljük, hogy az aláírásgyűjtésben kiváló eredményt elérő Momentum párt támogatni fogja a helyi népszavazási kezdeményezésünket!


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*