2018 nem szólhat Bokrosról és Gyurcsányról!

Az ellenzéki Balpárt aggódva figyeli a belpolitikai fejleményeket, azt a jelenséget, hogy ismét többszörösen bukott és hiteltelen politikusok kerülnek előtérbe a polgári ellenzéki oldalon.
Az MSZP baloldali fordulatát még egy támogatható folyamatnak tartottuk, sőt – talán egyedüliként a politikai palettán – még üdvözöltük is. A kívülálló számára azonban – érthetetlen módon – úgy tűnik: Botka László miniszterelnök-jelölt ezt a fordulatot az MSZP-n belül a baloldaliságot következetesen képviselők mellőzésével próbálja levezényelni, az MSZP-n kívüli baloldalról nem is beszélve. Ezt olyan hibának tartjuk, amelynek komoly szerepe lehet a baloldali fordulat érezhető megtorpanásában, amit kihasználva újra előtérbe furakodnak a 2014-es gyászos „összefogás” neoliberális prominensei.
A Balpárt szerint a 2010 előtti politikai rendszer sírásói nem mutathatnak valódi kiutat az országnak: Árulják csak ideológiájukat a saját híveik számára, jó messze mindentől, ami baloldali! Álláspontunk szerint a 2014-es összefogás újbóli lemásolása csak arra jó, hogy a magyar belpolitika temetetlen halottja, a neoliberalizmus újabb négy évre átmentse magát.

A Balpárt nem tud és nem akar olyan ellenzéki összefogást támogatni, amelyben meghatározó helye lehet Bokros Lajosnak vagy Gyurcsány Ferencnek. Ha mégis ez a rémes forgatókönyv valósul meg – amely lényegében garancia Orbánnak a maradásra – akkor minden olyan választókerületben elindulunk és jelen leszünk, ahol hiteles baloldali jelöltet tudunk állítani!”


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*