A Balpárt alelnöke indul az országgyűlési választáson

A Balpárt alelnöke, Kalmár Szilárd a facebook oldalán jelentette be, hogy indul a 2018-as országgyűlési választáson lakhelyén a fővárosi 6. oevk-ban, amely józsefvárosi és ferencvárosi területeket foglal magába.

Indulok.
Tudom, hogy az ilyet nagy csinnadrattával illik bejelenteni, agyonretusált fényképpel, széles vigyorral és tízezer szorólappal, de a Magyar Köztársaság (?) jelen szomorú állapotában hamisnak és hazugnak éreznék minden ilyen gesztust. Szóval én csak így itt bejelentem, hogy a parlamenten kívüli Balpárt egyetlen országgyűlési képviselő-jelöltjeként elindulok a 2018-as választáson lakhelyemen a 8-9. kerülteket lefedő fővárosi 6-os oevk-ban.
Ezen a területen az ellenzéki pártok paktumjának megfelelően a Demokratikus Koalíció állít jelöltet. Az a párt, melynek vezetője sírásója lett a haldokló Magyar Köztársaságnak és szétverője a magyar baloldalnak. Felháborít, hogy nyolc évvel a mai rezsim hatalomra kerülése után azokra kellene szavaznom, akik kikövezték az utat a hatalomba Orbán Viktornak.
Elkötelezett baloldali vagyok. Hiszek a demokratikus értékekben és abban, hogy a szociális igazságtalanságok ellen csakis a kizsákmányoltak összefogásával lehet küzdeni. Az emberi élet legfontosabb alapjának tartom a munkát, minden értékünk alapját és annak ellenére, hogy ma divat lenézni én mérhetetlenül tisztelem azokat a munkásokat, akik felépítették és minden nap tovább építik azt országot, amelyben élünk. Szégyen, hogy ezt a hatalmas vagyont, sok munkásgeneráció örökségét miként herdálja el a mai politikai elit.
Jelenleg Józsefvárosban élek és 18 éve itt is dolgozom szociális munkásként, hajléktalanokkal. Naponta látom, hogy kerülnek utcára az itt élők pusztítja a fiatalokat a drog és rehabilitációnak hazudva az otthonok helyét méregdrága irodaházak foglalják el.
Ezer dologért kell itt küzdeni. Szociális bérlakásokért, valódi ifjuságvédelemért, mindenki számára megfizethető közszolgáltatásokért, minőségi és mindenki számára elérhető egészségügyi ellátásért. A kerületi politikusok célja Józsefvárosban és Ferencvárosban az elmúlt évtizedekben az volt, hogy kiszorítsák ezekről a területekről a szegényebb lakókat, legtöbbször pont azokat, akik őket megszavazták.
A Balpárt egy szociálisan elkötelezett párt, antikapitalisták vagyunk, nálunk az ember az első és nem a profit. Az országos politikában és helyben is erre a szemléletre van szükség az országot megfojtó politikai maffiák uralma helyett. Hiszek abban, hogy aki elindul, az meg is érkezik. Hiszek abban, hogy ma Magyarországon egy kis párt jelöltjeként is lehet sikeres valaki. Hiszek abban, hogy az országgyűlésben szükség van arra a szociális érdekvédő hangra, amit én is képviselek.

Ez tehát egy bejelentés volt, amelyhez még annyi hozzátartozik, hogy nincs profi és jól fizetett csapatom. Vannak barátaim és elvtársaim, akik önkéntes munkájára számíthatok, de sokakra szükség van még ahhoz, hogy valóban komolyan vehető jelölt legyek választókörzetemben. Aki tud és akar segíteni, az megtalál itt vagy bárhol, ahol elérhető vagyok.

Köszönöm a figyelmet!


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*