Elutasítjuk a „szélsőbalozást”!

Az elmúlt napokban a Párbeszéddel kötött választási megállapodásunk kapcsán megszaporodtak azok a nemtelen és hazug támadások, amelyek pártunkat a Balpártot „szélsőbaloldaliként” próbálják beállítani. A „szélsőséges” jelző a politikai nyelvben egyértelműen negatív, értékfosztó.
Tiltakozunk pártunk – és választási szövetségesünk, az Európai baloldal MMP2006 – szélsőbaloldalinak minősítése ellen, akár tudatlanságból, akár sanda politikai szándékból tették ezt a „minősítők!
A politikai szélsőségek jellemzője szerintünk – és az általunk ismert európai normák szerint – az, hogy elvetik a demokratikus szabályokat és a demokráciát, mint politikai rendszert általában és politikai céljaik elérése érdekében erőszakot alkalmaznak vagy ezt megengedhetőnek, netán kívánatosnak tartják.
Radikális baloldali párt vagyunk, ami azt jelenti, hogy a felhalmozódott súlyos társadalmi problémák megoldására átfogó, gyökeres megoldásokat keresünk és tartunk szükségesnek, nem holmi felszínes toldást-foldást! Rendszerkritikus párt vagyunk, mert ezen problémák végső felelőseként a kapitalizmust mint rendszert nevezzük meg és valljuk, hogy a felgyülemlett problémák ezen a rendszeren belül nem oldhatók meg, legfeljebb átmenetileg enyhíthetők.
Rövid-, közép és hosszú távú céljainkat azonban békés és demokratikus eszközökkel, a többség felvilágosításával és megnyerésével kívánjuk elérni. Demokratikus keretek közt, erőszak alkalmazása nélkül.
Ugyanezt tartjuk szövetségesünkről, az Európai Baloldal – MMP2006-ról, amellyel egy pártcsaládba, az Európai Baloldalhoz tartozunk. Őket pedig tőlünk Nyugatra senki nem nevezné szélsőségesnek, politikai szavahihetősége kockáztatása nélkül.

A Bal-Balpárt


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*