Kispártok a kamupártok ellen, elég volt a csalásból!

Valamennyi nagyobb parlamenti párt közreműködött a választási törvény módosításában 2017. novemberében. Ennek a közös fellépésnek a célja az volt, hogy megakadályozzák a “kamupártok” 2018-as országgyűlési választáson való indulását.
Hiába fogott össze azonban a Fidesz, az Mszp és a Jobbik, egyértelmű, hogy a törvénymódosítás semmivel sem vetette vissza a politikai területre tévedt szélhámosokat. Nem lesz kevesebb “kamupárt” mindaddig, míg könnyedén bezsebelhető milliókat lehet lenyúlni a magyar adófizetők pénzéből lopott és csereberélt adatokkal való visszaélésekkel.
Mint “kispártok”, elszenvedői vagyunk ennek a “nagypártok” által teremtett helyzetnek. Felháborítónak találjuk, hogy miközben a parlamenti pártokat közvetlen felelősség terheli a kialakult helyzetért, aközben képmutató módon uszítanak az olyan politikai formációk ellen, amelyek a parlamenten kívül próbálják megszervezni magukat. Mi nem kérünk milliókat, sőt követeljük, hogy a felálló új országgyűlés összetételtől függetlenül azonnali hatállyal módosítsa a vonatkozó törvényeket és szüntesse meg ezt a szándékosan zavaros helyzetet, milliárdok elcsalásának lehetőségét.
Mindenkinek joga van információt kérni a területileg illetékes Országgyűlési Egyéni Választási Irodától arról, hogy mely pártok használták fel adataikat.
Az ajánlások ellenőrzése során a legtöbbször nem ellenőrzik az aláírások hitelességét – ez veszélyezteti a választások tisztaságát -, de a választópolgárok kérésére kötelesek az adatokat kiadni. Minél többen lépünk fel, annál gyorsabban tudjuk leleplezni a csalásokat.
Mindenkit arra buzdítunk, hogy éljen állampolgári jogával, buktassuk le együtt a korrupt rendszert!

Kalmár Szilárd – Balpárt
Vajnai Attila – Európai Baloldal

Támogassa aláírásával kezdeményezésünket!

 

Vizsgálják felül a képviselői ajánlásokat, ne legyenek csalók a szavazólapon!

[signature]

11 signatures

MEGOSZTÁS:

   


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*